John Arbon Garn - Delvist Økologisk

John Arbon Textiles er et bristisk spinderi, som spinder garn i utrolig høj kvalitet af lokal og økologisk fåreuld, samt af etisk produceret silke og alpacauld.

Garnet spindes på vintage maskiner, som bruger ganske lidt strøm i fohold til moderne spindemaskiner.

 

Vi forhandler John Arbons strikkegarn med bæredygtigt fokus; 

 

preload spinner

Knitter's Delight har udvalgt John Arbon Textiles til vores sortiment af strikkegarn, fordi John Arbon producerer garn i en utroligt høj kvalitet, samtidig med at de tager hensyn til både mennesker, dyr og miljøet.

 

John Arbon Textiles spinder kvalitetsgarn ud fra et ønske om at vende tilbage til håndværket i garnspinding, blandt andet i brugen af vintage spindemaskiner, og i anvendelsen af lokalt dyrket kvalitetsuld.

 

Den økologiske del af ulden (Merino, Corriedale og Polwarth) indkøbes hos økologiske producenter på Falklandøerne, og sejles til spinderiet i North Devon, hvor det gennemgår samme proces som den lokale uld.

 

Ulden transporteres hovedsageligt at bil og båd, når det skal indkøbes, kartes og farves, for derved at mindske CO2-udslippet.

 

Det forskellige garn er utroligt smukt spundet og farvet, og har en blødhed og kvalitet, der er sjældent set. Garnet holder faconen flot i dit færdige strik.