John Arbon Garn - Delvist Økologisk

John Arbon Textiles er et britisk spinderi, som spinder garn i utrolig høj kvalitet af lokal og økologisk fåreuld, samt af etisk produceret silke og alpacauld.

Det engelske garn spindes på vintage maskiner, som bruger ganske lidt strøm i fohold til moderne spindemaskiner.

 

Vi forhandler John Arbons strikkegarn med bæredygtigt fokus.

 

preload spinner

Knitter's Delight har udvalgt John Arbon Textiles til vores sortiment af strikkegarn, fordi John Arbon producerer engelsk garn i en utroligt høj kvalitet, samtidig med at de tager hensyn til både mennesker, dyr og miljøet.

 

John Arbon Textiles spinder deres kvalitetsgarn i England ud fra et ønske om, at vende tilbage til håndværket i garnspinding, blandt andet i brugen af vintage spindemaskiner, og i anvendelsen af lokalt dyrket kvalitetsuld.

 

Den økologiske del af ulden (Merino, Corriedale og Polwarth) indkøbes hos økologiske producenter på Falklandsøerne, og sejles til spinderiet i North Devon i England, hvor det gennemgår samme proces som den lokale uld.

 

Ulden transporteres hovedsageligt at bil og båd, når det skal indkøbes, kartes og farves, for derved at mindske CO2-udslippet.

 

Det forskellige garn er utroligt smukt spundet og farvet, og har en blødhed og kvalitet, der er sjældent set. Garnet holder faconen flot i dit færdige strik.