Merino-garner

Her har vi samlet det bæredygtige og økologiske garn, der indeholder merino.

 

 

preload spinner

 

Knitter's Delight har her samlet det bæredygtige og økologiske garn, der indeholder merino.

 

KVALITETSGARN MED MERINO - ØKOLOGISK GARN OG GARN MED BÆREDYGTIGT FOKUS

Blandet garn der er spundet med merinould er utroligt populært, og med rigtig god grund. Merinogarn har mange fantastiske naturlig egenskaber, og når det spindes sammen med andre naturfibre, får man det bedste fra flere verdener.

Her finder du et udvalg af lækkert kvalitetsgarn spundet med merino uld i høj kvalitet, og det økologiske og bæredygtige merinogarn er utroligt lækkert at strikke i samt utroligt alsidigt; merinogarn kan bruges til rigtig mange typer af strik.

På hvert enkelt garnmærke og garnkvalitet kan du bla. læse om, hvilke tiltag producenten foretager, for at sikre et lækkert kvalitetsgarn med bæredygtige elementer, sikre dyrenes velfærd og at der bliver taget hånd om miljøet, i produktionen af det lækre økologiske merinogarn og bæredygtige merino garn.

 

 

EGENSKABER FOR GARN BLANDET MED MERINO ULD

I en uldblanding med merinould får du et garn med alle merinogarnets gode egenskaber, og tilsat de gode egenskaber fra de øvrige naturlige fibre, som garnet er spundet med.

Når du køber et merinogarn, der er spundet med bomuld, får du et mere fast garn, der har et bedre hold. Når uldgarnet spindes med bomuld får det mere struktur, og holder sig selv bedre. Det gør det super velegnet til strukturstrik og mønsterstrik, og gør det samtidig virkelig nemt at strikke i. Et cotton merino garn er et super godt garn til en nybegynder udi strik, da det er virkelig nemt at strikke med.

Når merino garn spindes med bomuld, får du også et mere køligt garn, der derfor egner sig godt til for eksempel sommertoppe og babytøj, hvor garnets gode egenskaber i at suge fugt og transportere varme væk fra huden virkelig kommer til sin ret.

 

 

MERINOULDENS EGENSKABER 

Merinould føles blødt og dejligt, og de fleste mennesker, selv meget uldsarte, oplever den som kradsefri mod huden. Ulden fra Merino-fåret, der har en blød pels modsat mange andre fåreracer med mere strid pels, er utroligt fin og fleksibel.

Et godt eksempel på super blødt økologisk merinogarn er for eksempel Organic Soft Merino fra Kaos Yarn der er kradsefrit, og samtidig enormt fleksibelt og smidigt spundet. Det virkelig lækre merino garn giver en virkelig høj komfort i din færdigstrikkede sweater, cardigan, hue, halsedisse, vanter; mulighederne er nærmeste uendelige i det luksuriøse merinogarn, der er super velegnet til dig med følsom hud.

 

Merinogarn er et af de mest kendte uldgarn, hvis mikroskopiske fibre indeholder store mængder luft, hvilket giver merinogarn en fantastisk evne til at ånde og samtidig gør garn med merino meget varmeeffektivt, på trods af den virkelig lette vægt.

Garn der er spundet af merinould har en høj evne til at transportere fugt væk fra huden, og merinogarn kan absorbere fugt i en mængde helt op til 30% af sin egen vægt.

Merinogarn er et super helårsgarn, hvilket blandt andet skyldes de virkelig gode termiske egenskaber; den overskydende varme ledes væk fra kroppen om sommeren, og om vinteren holder det på varmen. Det vil altså sige, at du kan have glæde af både store sweaters, små sommertoppe, tørklæder og sjaler i lækkert økologisk og bæredygtigt garn spundet med merino.

 

 

HVORFOR STRIKKE I GARN SPUNDET MED MERINOULD ?

Når du vælger at strikke i et garn, der er spundet af merinould, får du et lækkert kvalitetsgarn der kombinerer blødhed og varmekilde i ét.

De fleksible fibre i garn, der er spundet med merinould, giver et stor strikkeoplevelse; den bløde og bøjelige uld er en fornøjelse af have mellem hænderne når du strikker, ligesom det er fantastisk at bære på kroppen både som sweater, sokker, soltop, tørklæde - kun fantasien sætter grænser, og komfortoplevelsen er stor.

 

Kvalitetsgarn der er spundet af merino er desuden fremragende til at isolere mod kulde. De lette og fine fibre er utroligt gode til at holde din krop varm, og til at holde kulden fra kroppen, og merinogarn er derfor også perfekt til vintertøj. Merinogarn er helt ideelt, når du ønsker at skabe smukke bluser og sweaters, som samtidig skal være funktionelle og praktiske.

 

 

MERINOGARN I SMUKKE OG KLARE FARVER

Merinould er god til at tage imod farve, når garnet skal farves, og udvalget at merinogarn i smukke farver er derfor stort. Farvepaletten for garn der er spundet med merino spænder lige fra kraftige og markante blokfarver og pangfarver, over douce og blide farver, til de tunge og dybe jordfarver.

Uanset om du foretrækker dit merinogarn i dæmpede nuancer eller livlige farver, kan du derfor finde garn med merino i lige den farve, som du aller helst vil strikke i, og som passer lige til den strikkeopskrift, som du gerne vil i gang med at strikke.

 

Merinogarn er også kendt for at holde farven godt efter selv gentagen vask, så du kan have glæde af de smukke farver i dit strik i lange tider, når du vælger garn spundet af merino til dit strikkeprojekt.

 

Merino garn er med andre ord en fantastisk kombination af luksus, komfort og funktionalitet, som du kan strikke lækker beklædning i til dig selv og dine kære; I kan have glæde af det smukke strik i mange år.