BAGGRUNDEN FOR DE UDVALGTE BRANDS

- til din strikketid med bæredygtigt fokus -

 

 

H E R U N D E R  finder du nogle af de oplysninger, der ligger til grund for udvælgelsen af de forskellige mærker i Knitter's Delight sortiment, og oplysninger om tilgangen hos de forskellige brands til bæredygtigt fokus. 

 

De dedikerede virksomheder gør sig stor umage i produktionen af garn, strikkeredskaber og delikatesser, samt alle de andre lækre ting til din strikketid, som Knitter’s Delights sortiment består af.

Hovedparten af virksomhederne er stiftet af eller drevet af kvinder, og flere af dem er én-kvinde-virksomheder.

 

Hvis du har uddybende spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at skrive eller ringe, så sidder jeg klar til at hjælpe.

 


 

 

G A R N E T  er nok det vigtigtigste element i strikketiden; de mange timer når vi sidder og strikker det design vi har valgt, og derefter når vi bærer det færdige strik på kroppen.

Jo højere en kvalitet garnet har, jo større er fornøjelsen når man strikker - og jo smukkere bliver det færdige resultat når det er i brug, både i form og i farve.

De fleste af vores leverandører af garn er kvindevirksomheder og 1-kvindevirksomheder.

 

Kaos Yarn – drives af Pia, der producerer det lækreste økologiske garn i høj kvalitet, og i utroligt smukke farver, for at inspirere til farvebrug. Alle fibre er økologiske og naturlige, og kommer fra etisk forsvarlige produktioner, både ift. miljøet og dyrenes velfærd, og spinderiet i Peru er Fairtrade-certificeret.

 

Onion – drives af Jette, som over årene har udviklet lækkert garn af naturlige fibre, med bæredygtigheden som grundtanke. Vi fører økologisk og naturligt kvalitetsgarn fra Onion, der udelukkende forstærkes med naturlig nælde i stedet for plastik / akryl, som man typisk gør i konventionelt garn.

 

Knit by Moltrup – drives af Christine, som håndfarver det smukkeste garn så bæredygtigt som overhovedet muligt, med fokus på at begrænse ressourcer og spild i farveprocessen.

 

BC Garn – er en dansk stiftet virksomhed, der nu drives i Tyskland. Vi fører deres økologiske GOTS-certificerede garn i forskellige lækre kvaliteter. GOTS er den strengeste certificering på markedet, der både sikrer gode arbejdsforhold, dyrevelfærd og miljøet, i hele produktionskæden lige fra staldparsonalet til garnet sælges til forhandleren.

 

Knitting for Olive – drives af mor og datter Pernille og Caroline, som stiftede virksomheden fordi de manglede cruelty free og bæredygtigt kvalitetsgarn til deres fine designs. Fokus er på hensynet til dyr, mennesker og miljøet, og at højne ærligheden og gennemsigtigheden i garnbranchen, blandt andet ved direkte kontakt til farmene, RWS certificering, RMS certificering, GOTS certificering og OEKO-TEX 100 certificering af de forskellige materialer.

 

Gepard Garn – drives af Sus, som med sin baggrund som dyrlæge gennem de seneste 30 år har produceret kvalitetsgarn med respekt for dyrene. Vi fører de kvaliteter, som hovedsageligt er skabt af økologiske materialer.

 


 

 

D E S I G N E R N E  er et vigtigt element for de fleste, når vi skal udvælge det næste strikkeprojekt; de inspirerer os til at skabe de lækre stykker tøj, og lægger et stort stykke arbejde i både designprocessen og i udarbejdelsen af strikkeopskrifterne, hvor de guider os igennem processen. De designere som vi har udvalgt til vores inspirationsunivers er 1-kvindevirksomheder, som selv står for designprocessen lige fra idé, over udvikling, og til det færdige resultat.

 

Popknit – drives af Katja, som designer strik i fantastiske farver, mønstre og teknikker, og selv udvikler og udgiver opskrifterne på de smukke designs.

 

Mille Fryd– drives af Mille, som designer strik og selv skaber og  udgiver strikkeopskrifter med de fineste designs.

 

PetiteKnit– drives af Mette, som designer tidsløst og lækker strik, og selv udgiver strikkeopskrifter med de med smukke, nordiske strikkedesigns.

 

Sharin's– drives af Amalie, som designer fine strikkedesigns, og udfører smukke, håndlavede strikkeredskaber i upcyclet træ.

 

Anne Ventzel – drives af Anne, som designer strik, og udvikler og udgiver sine strikkeopskrifter på utroligt smukke, klassiske designs, der er inspireret af den nordiske strikketradition.

 

Refined Knitwear– drives af Rikke, som designer strik, og udgiver sine strikkeopskrifter på de fine, ultra feminine designs.

 

My Favourite Things Knitwear – drives af Louise, som designer strik, og udgiver sine strikkeopskrifter på designs der er inspireret af det skiftende modebillede, med klassiske træk.

 

 

 


 

 

S T R I K K E T I L B E H Ø R E T  er udvalgt til vores sortiment ud fra de samme faktorer som det bæredygtige og økologiske garn; det spænder lige fra materialer af god og holdbar kvalitet, der sikrer at strikkeredskaberne har en lang levetid, til økologiske materialer og innovative materialer, som har en lav indvirkning på miljøet. Leverandørerne vægter hensynet til miljø, dyr og mennesker højt, og producerer samtidig lækre strikkeredskaber i høj kvalitet.

Desuden er virksomhederne hovedsageligt stiftet og drevet af kvinder, og de fleste som enkvindevirksomheder;

 

SoSchjelde – drives af Tine, som håndlaver fint strikketilbehør i lækkert læder. Tine modtager kvalitets-læderet i form af rester fra møbelproduktion, og hun upcycler det til fine og praktiske redskaber og projekttasker.

 

Vita Vass  – drives af Line, som syr fine tasker og punge til strikketilbehør. Stoffet er vintage metervarer, som Line upcycler, så det får nyt liv og formål. Det er unikaprodukter, da der kun kan laves få eksemplarer af hver.

 

Markørshoppen – drives af Gitte, som håndlaver de fineste smykkemarkører. Hun varetager hele processen lige fra udvælgelsen af materialerne til skabelsen af de håndlavede maskemarkører.

 

Merchant & Mill's - skaber tilbehør til sy- og strikketid i høj kvalitet. Strikkeredskaberne er smukt og tidsløst udformet i kvalitetsmaterialer, der samtidig er utroligt holdbare. Derudover laver de sy- og strikketilbehør af bæredygtige og upcyclede materialer, herunder elastik, knapper mv.

 

Cocoknits – skaber strikkeredskaber i farverige miljøvenlige og bæredygtige materialer, der samtidig er utroligt praktiske. Det fine og lette design gør strikketiden til en fornøjelse, og fokus på bæredygtighed er gennemført lige fra materialevalget til emballagen.

 

Twig & Horn - skaber smukke strikkeredskaber af bla. naturlige materialer og upcyclede materialer. Redskaberne er af høj kvalitet, og virkelig praktiske, mens de samtidig er designet i et virkelig fint udtryk.

 

 

 


 

 

D E L I K A T E S S E R N E  Det er ingen hemmelighed, at strikketiden bliver ekstra god med lidt til den søde tand – og de bæredygtige og økologiske delikatesser i sortimentet er selvfølgelig også udvalgt ud fra de samme faktorer som både strikkegarn og strikkeredskaber; nemlig fra leverandører som vægter hensynet til miljø, dyr og mennesker, og samtidig producerer gourmet slik i høj kvalitet.

Flere af virksomhederne er derudover stiftet og drevet af kvinder;

 

Sweetkynd – drives af Michelle, som startede virksomheden ud fra sin kærlighed til søde sager, fordi hun ønskede slik af høj kvalitet af helt naturlige, bæredygtige ingredienser.

 

Karamel Kompagniet – stiftet af Anna, som ønskede at videreføre sin arv fra sin engelske mormor, og give alle os andre mulighed for at opleve de fantastiske karameller.

 

Cocohagen er dedikerede til at skabe deres utroligt lækre plantebaserede gourmet trøfler, der er økologiske og veganske, uden tilsætninger af nogen art.

 

Omnom er dedikerede til at skabe den lækreste chokolade af de bedste bæredygtige ingredienser, og indpakket på smukkeste vis. De økologiske kakaobønner udvælges nøje ved besøg i de enkelte plantager, og forenes på Island med økologisk sukker og lokal mælk, til gourmet chokolade af høj kvalitet.

 

Chocolate & Love – er stiftet af det skotsk/danske par Richard og Birgitte, som laver kompromisløs gourmet chokolade; økologisk, fairtrade og etisk fremstillet i en etisk drevet virksomhed. Hvilket er smukt samlet i et fantastisk lækkert produkt, der er smukt indpakket, og samtidig er meget prisvenligt.

 

Hattesen's Konfektfabrik   skaber deres håndlavede gourmet lakridskonfekt efter gammel tradition på øen Ærø ved Sydfyn. Kun de reneste ingredienser anvendes, og gourmet lakridskonfekten pakkes i 96% genbrugsmateriale.