Garnkvaliteter

Her finder du vores udvalg af bæredygtigt og økologisk garn. Vi har inddelt de forskellige bæredygtige og økologiske garnkvaliteter i kategorier, så det er nemt og overskueligt for dig, at finde prlcis det strikkegarn, som du skal bruge.

Her finder du alt fra merinogarn og andre økologiske og bæredygtige uldgarn samt garn spundet af alpaca, over silkegarn og bomuldsgarn, til garn spundet i mohair, cashmere, og garn spundet med naturlig nælde fiber.

Du kan vælge at tage udgangspunkt i en strikkeopskrift, eller lade dig inspirere ud fra, hvilken slags garn du har lyst til at strikke i.

 

 

preload spinner

 

Knitter's Delight har inddelt det bæredygtige og økologiske garn i de forskellige kvaliteter, så du kan lade sig inspirere ud fra, hvilken type af det lækre kvalitetsgarn, som du har lyst til at strikke i.

 

VALG AF GARN

Det færdige strik får sit udtryk efter hvilket materiale garnet er lavet i, men også hvilke efter sammensætningen af materialer. Hvis du vælger to tråde fremfor én tykkere tråd, vil udtrykket blive væsentligt anderledes. På samme måde kan en tyndere følgetråd sammen med det tykkere strikkegarn, tilføje en ekstra dimension til din færdige sweater.

 

Der er mange muligheder for at designe dit strikkeprojekt til præcis det udtryk du ønsker, så det får sit eget personlige og unikke præg.

Hvis du har spørgsmål til valg af garn, skal du endelig kontakte os for vejledning.

 

ØKOLOGISKE OG BÆREDYGTIGE GARNALTERNATIVER

Hvis du ønsker et bæredygtigt eller økologisk garnalternativ til garnforslaget i en opskrift, kan du finde det her i vores sortiment. Mange af de smukke strikkeopskrifter der udgives, er strikket i garn som ikke er økologisk eller bæredygtigt, men en opskrift kan sagtens strikkes i et andet garn, end det der er foreslået i opskriften, når bare man er opmærksom på hvilke materialer garnet er spundet i, og sørger for at man overholder den angivne strikkefasthed. 

 

HVORFOR VÆLGE BÆREDYGTIGT GARN OG ØKOLOGISK GARN?

Hos Knitter's Delight har vi gjort os stor umage med, at skabe en udvalg af bæredygtigt at økologisk garn, hvor fokus er på så lav miljøbelastning som muligt, men samtidig på de gode arbejdsforhold og dyrenes trivsel.

Og dette betyder på ingen måde, at du er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten af dit strikkegarn - tværtimod, er de ildsjæle, som skaber det miljøvenlige garn i dén grad håndværkere, som har en stolthed i at lave kvalitetsgarn, som du kan have glæde af i mange år.

 

Når vi vælger økologisk og bæredygtigt garn til vores lækre strikkeprojekter, er vi med til at løfte en stor opgave i forhold til miljøet. Beklædningsindustrien er nemlig en stor synder, når det kommer til at lægge pres på miljøet, herunder med forbrug af meget store vandmængder, og med spredning af sprøjtemidler. Der bliver i dag produceret langt mere tekstil end der er brug for, fordi den miljøtunge måde at producere på er billig, og desværre kasseres en stor del af de ubrugte tekstiler, fordi det ikke kan sælges.

 

Når du efterspørger bæredygtige og økologiske varer, herunder garn og strikketilbehør, understøtter du den miljøvenlig produktion, der samtidig skaber varer i høj kvalitet, der dermed holder sig smukt og brugbart i lang tid. Den slow fashion vi strikker, er dermed med til at nedbringe overforbruget, og vi har glæde af vores smukke strik, uden at det har medført en unødig belastning af miljøet.

Samtidig er vi alle med til at skabe grundlag for udvikling på det bæredygtige marked, til glæde for os alle sammen, planeten og dyrelivet.