Uldpleje - Pleje af Strik

Pleje af dit færdige strikkeprojekt er vigtigt, for at sikre at det holder til mange års brug. Her har vi samlet forskellige produkter, der plejer dit færdige strik både skånsomt og effektivt, og samtidig med mindst mulig indvirkning på miljøet.

 

 

preload spinner

 

Knitter's Delight har samlet forskellige produkter, der plejer dine færdige strikkeprojekter effektivt og skånsomt.

 

Strik har bedst af at blive vasket så sjældent som muligt, og når man strikker i naturlige fibre, kommer man langt med en god gennemluftning af sit strik, og gerne i frostvejr i vinterhalvåret.

 

Hvis du følger op med en opfriskende og rensende uldspray, er din strikkede sweater så god som ny - og når du bruger produkter med cedertræ eller lavendel, holder du samtidig møl og andre skadedyr væk fra dit færdige strik.

 

En god tur med en uldkam, til at trimme fnuller væk, sørger for at din strikkede sweater ser ud som ny.

 

Når det er nødvendigt at vaske sin strikkede garderobe, gøres det faktisk hurtigt og nemt med en skånsom håndvask; lav en balje med køligt lunkent vand, og tilsæt mild uldsæbe, og klem nænsomt sæbevandet igennem din strik.

Efterfølgende skyller du i rent vand (dette er ikke nødvendigt med alle uldsæber, se vejledningen på indpakningen), og så centrifugerer du på lavest mulige omdrejninger i din vaskemaskine (alle maskiner centrifugerer forskelligt, så lav gerne et test med noget strik, som gerne må tage skade).

Herefter lægges strikken fladt på et håndklæde, og formes så det tørrer til den optimale form. Hvis du har mulighed for at lægge håndklædet på et opvarmet gulv, er det en virkelig effektiv måde at tørre sit strik på.