Strikkevideoer - Strikketeknikker fra kurser

Her på siden finder du nogle små strikkevideoer, der viser udvalgte strikketeknikker, der er blevet undervist i på Knitter's Delight Strikkekurser.

 

Som kursist er der tit rart, at man lige kan genopfriske de enkelte strikketeknikker, og her kan en lille video være en god hjælp. Du finder blandt andet en strikkevideo der viser, hvordan du laver fleksibelt strikkeopslag, og hvordan du laver en vrangmaske, der nemt indgår i et godt strikkeflow.

VRANGMASKER Videoen herunder viser den type vrangmasker, der bliver undervist i på vores "Kursus No.2 - Moderne Strik".
Med denne type vrangmasker er det nemt, at få et godt flow i dit strik, både når du strikker mange vrangmasker i træk, men også når du strikker rib.
STRIKKEOPSLAG Videoen herunder viser den type strikkeopslag, der bliver undervist i på vores "Kursus No.1 - Begynder" og "Kursus No.2 - Moderne Strik".
Med denne type opslag opnår du en blød og fleksibel opslagskant, som er rigtig god i de designs, hvor en traditionel og mere fast opslagskant kan være "i vejen", når man bruger sin strik.
Dette er f.eks. tilfældet i PetiteKnits "Oslohuen Mohair Edition" fra "Kursus No.1", hvor opslagskanten sidder midt på hovedet, og en meget stram opslagskant derfor kan begrænse huens mulighed for at udvide sig.
Det er også tilfældet i PetiteKnits "Holiday Slipover" fra "Kursus No.2", hvor opslagskanten sidder på skuldrene, hvor de nye masker til forstykket skal slås op. En hård og stram opslagskant på skuldrene, kan risikere at trække maskebilledet sammen, og dermed kan det være svært at opnå den usynlige skuldersøm.
preload spinner

Knitter's Delight strikkekurser afholdes på Fyn, i vores fysiske butik der ligger 10 min. kørsel syd for Odense. Det er også hér, at vi afholder vores Strikkeaften / StrikkeCafé ca. hver anden måned, der handler om at hygge sig med sit strik, og dele sin glæde med andre strikkere.

 

På vores strikkekurser lærer du forskellige strikketeknikker, og at få et godt flow når du strikker. Men strikkekurserne handler også i høj grad om glæden ved at strikke, det selvnærende aspekt, og selvfølgelig mestringsfølelsen når du oplever, at du kan skabe lækker strik.

 

Strikkekursus No. 1 - Begynder er et strikkekursus til dig, som virkelig gerne vil lære at strikke, men som aldrig har prøvet det før.

Kurset er også til dig, som har strikket en lille smule før, men som gerne vil have opfrisket de grundlæggende teknikker, hvordan man læser en strikkeopskrift, og kommer godt i gang med at strikke igen.

 

Strikkekursus No.2 - Moderne Strik er et strikkekursus til dig, som kan strikke de mest grundlæggende teknikker, og som nu er klar til at lære noget mere.

Kurset er også til dig, som har strikket i mange år, men som gerne vil lære de nye teknikker, der er dukket op de senere år; at strikke oppefra og ned, italiensk aflukning, monteringsfri strik og meget mere.

 

Strikkekursus No.3 - Flerfarve Strik er et strikkekursus til dig, som gerne vil lære at strikke Fair Isle Strik / Jacquard Strik / Mønsterstrik / Flerfarvestrik - kært barn har mange navne.

Kurset er til dig, som ikke har prøvet at strikke flerfarvestrik før, eller har prøvet det ganske lidt, og som gerne vil lære det fra bunden. Du bliver ført ind i principperne bag at strikke med flere tråde, hvordan du får et flot resultat, og øver at få et godt flow i dit strik, når du strikker med flere farver.