Bomulds-garner

Her har vi samlet det bæredygtige og økologiske garn, der indeholder bomuld.

 

 

preload spinner

 

Knitter's Delight har her samlet det bæredygtige og økologiske garn, der består af 100% bomuld i høj kvalitet.

 

GARN MED BOMULD

Garn der er spundet med bomuld er populært at strikke i, blandt andet fordi det er et fast garn med en høj slidstyrke. Bomuldsgarn er samtidig et køligt garn, der egner sig rigtig godt til at strikke sommertøj og bønetøj i. Bomuld transporterer let både varme og fugt væk fra kroppen, og er derfor et ideélt garn til sommerbluser og babytøj.

 

Hvis man ønsker et lidt mere fleksibelt og luftigt garn, giver det et virkeligt godt strikkegarn, når man blander bomuld med for eksempel uld. På denne måde opnås et mere fleksibelt garn, der er knapt så varmt som et 100% uldgarn, og som har en god slidstyrke og en dejligt blødhed fra bomulden.

 

 

BLANDINGSGARN AF BOMULD OG ULD

Garn der er spundet af ren bomuld, og blandingsgarn som er spundet af bomuld og blandet med for eksempel uld, er utroligt alsidigt, og er virkelig lækkert at strikke i. Når man blander forskellige fibre i et garn, får man de bedste egenskaber fra begge, og sammen giver det virkelig populære styper garn, med virkelig gode egenskaber.

 

Bomuld er et meget åndbart materiale, der er utroligt godt til at transportere varme væk fra kroppen. Det betyder at dit færdige strik er virkelig behageligt at have på, både sommer og vinter. Da bomuldsgarn samtidig kan absorbere store mængder fugt, uden at det føles vådt, gør det meget velegnet til strikket babytøj og strikket børnetøj.

 

Garn der er spundet i en blanding af uld og bomuld, der ofte kaldes f.eks. Cotton Merino, har de gode egenskaber fra bomuldsgarnet herunder styrken og slidstyrken, men får samtidig meget af den lethed, der karakteriserer et let og luftigt uldgarn. Og derudover får man glæde af uldgarnets varme, blødhed, og elasticitet, og får forstærket uldens gode egenskaber i temperaturregulering og åndbarhed.

 

 

HVORFOR VÆLGE ØKOLOGISK BOMULDSGARN

Når du vælger at strikke i økologiske bomuldsgarn sikrer du dig, at hverken du eller den som skal bruge dit strik, bliver udsat for uønskede kemikalier. Der kommer mere og mere fokus på mulighederne for at passe bedre på vores miljø og os selv, ved at vælge pesticider fra, og dette gælder også ved køb af garn.

Der er ingen ulemper for dig, ved at vælge et garn med økologisk bomuld, tværtimod; du får tværtimod det reneste garn med bomuld og uld, der har alle de gode kvaliteter intakt.

 

Når du køber bæredygtigt og økologisk garn, der er spundet af kvalitets bomuld og uld, behøver det ikke at være dyrt, at købe ind til dit strikke eller hækleprojekt. Selvom der er gjort stor umage med produktionen af det økologiske og bæredygtige bomuldsgarn og blandingsgarn med uld, er det ikke nødvendigvis et kostbart garn.

Hos Knitter's Delight kan du købe billigt økologisk GOTS Certificeret garn til dit næste strikkeprojekt, så du samtidig er med til at passe på miljøet og din egen sundhed.

 

 

VORES SORTIMENT AF ØKOLOGISK OG BÆREDYGTIGT BOMULDSGARN

Hos Knitter's Delight finder du forskellige typer af bomuldsgarn, både i 100% økologisk bomuld og i forskellige bomuldsblandinger, hvor bomuld er spundet sammen med uld.

Hvis du leder efter et blandingsgarn med 50% bomuld og 50% uld, er “Bio Balance GOTS” fra BC Garn et virkelig lækkert økologisk blandingsgarn, der er både blødt og nemt at strikke i, og kradsefrit at have på.

Et andet lækkert bæredygtigt blandingsgarn er “Cotton Merino” fra Knitting for Olive, som er en bomuldsblanding med 70% bomuld og 30% uld. Garnet er blødt og lækkert, og kommer i de smukke douce farver fra KFO. Det er utroligt nemt at strikke i, og det færdige strik bliver let og blødt - helt kradsefrit og med en højr slidstyrke.

Hvis du leder efter et 100% økologisk bomuldsgarn, er “Organic Cotton” fra Onion et virkelig lækkert strikkegarn i utrolig høj kvalitet. Det lækre bæredygtige kvalitetsgarn i 100% ren økologisk bomuld, kommer i smukke douce farver, der står klare og flotte.