Knitting for Olive Garn - Bæredygtig

Knitting for Olive producerer bæredygtigt garn i utroligt lækre kvaliteter, og i virkelig smukke og harmoniske farver. De forskellige typer garn bliver udviklet ud fra visionen om, at skabe strikkegarn i en høj kvalitet, der miljøvenligt og dyrevenligt, og udelukkende består af 100 % naturlige materialer. Dette resulterer i utroligt lækkert bæredygtigt garn, i en virkelig høj kvalitet.

Vi har udvalgt følgende kvaliteter til vores sortiment: Knitting for Olive Pure Silk, Knitting for Olive Soft Silk Mohair, Knitting for Olive Cotton Merino, Knitting for Olive Merino og Knitting for Olive Heavy Merino.

 

preload spinner

Der er et væld af gode grunde til at strikke i det lækre bløde garn fra Knitting for Olive;

  • Garnet fra KFO er i en utroligt høj kvalitet, der er en stor fornøjelse af strikke i
  • Det lækre garn er produceret med bæredygtigt fokus, og Knitting for Olive tager hensyn til både dig, dyrene, miljøet og de personer som producerer det
  • Det smukke strikkegarn fra Knitting for Olive spindes i flere forskellige alsidige kvaliteter
  • Garnet farves i Knitting for Olives smukke douce farvepalette, der er nem at sammensætte på tværs af garnkvaliteterne
  • Knitting for Olives strikkeopskrifter er utroligt fine, og kan strikkes i flere af KFOs garnkvaliteter

 

IDEOLOGI, BÆREDYGTIGHED OG CERTIFICERINGER

Når du vælger at strikke i garn fra Knitting for Olive, er du sikker på at få lækkert kvalitetsgarn, som du kan strikke i med god samvittighed; Knitting fo Olives formål er at skabe luksus kvalitetsgarn der samtidig er cruelty free og bæredygtigt garn, ligesom de oprindeligt selv manglede til deres fine strikkeopskrifter.

Knitting For Olive holder personlig kontakt med de gårde, som producerer ulden., og ved produktionen af det miljøvenlige og dyrevenlige garn, er der stor fokus på hensynet til dyr, mennesker og miljøet, og at højne ærligheden og gennemsigtigheden i garnbranchen. Dette gøres blandt andet ved den direkte kontakt til farmene, RWS certificering, RMS certificering, GOTS certificering og OEKO-TEX 100 certificering af de forskellige materialer. Denne human-økologiske mærkning betyder blandt andet, at garnet er testet og erklæret fri for sundhedsskadelige indholdsstoffer, så ingen tager skade af at bære det smukke garn.

Bandarolen og Knitting for Olive garnnøglet er produceret af genanvendt papir, så miljøet skånes mest muligt, og KFO har desuden fokus på at genanvende så meget som muligt af deres emballage- og hvor det er nødvendigt at bruge plastik, er det i form af genanvendt plastik.

 

NATURLIGE MATERIALER

Det lækre kvalitets garn fra Knitting for Olive spindes i virkelig høj kvalitet, og er fremstillet af 100% naturlige materialer. Knitting for Olive merinogarn spindes af uld fra Patagonien, der er et af de steder hvor der ikke foretages mulesing. KFO silkmohair spindes af mohair fra geder, der behandles godt og med tanke på god dyrevelfærd, mens silken er cruelty free. Det ligger Knitting for Olive meger på sinde, at ingen af de dyr, der skaber materialer til deres bæredygtige garn, lider nogen overlast.

 

FARVEPALETTEN

Knitting for Olive har udviklet en smuk douce farvepalette med inspiration fra naturen, der harmonerer smukt på kryds og tværs af nuancerne, hvilket giver mulighed for mange smukke og afbalancerede kombinationer; både indenfor den samme kvalitet af garn, men også på tværs af de lækre garnkvaliteter.

Du kan på denne måde sammensætte farver og tekstur, til et bæredygtigt strikkeprojekt med dit helt eget personlige udtryk.

KFO udvælger farverne, og underlægger sig ikke de gængse modetendenser, med mindre det vurderes, at de passer til Knitting for Olives univers.

Farver er bløde og fremstår samtidig smukke og klare.

 

GARNKVALITETER

Hos Knitter's Delight finder du mange af Knitting for Olives garn typer, og vi udvider hele tiden sortimentet - så husk at holde øje med webshoppen og butikken, så du kan lade dig inspirere af de mange smukke farver og garnkvaliteter.

 

Knitting for Olive - MERINO

Merino fra Knitting for Olive er et blødt garn der er spundet af 100% merinould, Ulden kan spores direkte tilbage til farmene i Patagonioen, og der udføres ikke mulesing under pasning af dyrene; dyrevelfærden i uldproduktionen har høj proirotet. Merinogarnet ligger flot når det strikkes op, og merinoulden giver et rigtig godt hold samt en fin maskedefinition. Merino kan både strikkes alene og sammen med andre garnkvaliteter, eksempelvis med Soft Silk Mohair som følgetråd.
Alt garn fra Knitting for Olive garn er uden skadelige stoffer og er Oeko-Tex Standard 100 certificeret, hvilket også er tilfældet for garnet Merino.
 

Knitting for Olive - HEAVY MERINO

Heavy Merino fra Knitting for Olive er et kraftigere garn i merinould, som har et mere naturligt udtryk end garnet Merino. Heavy Merino er dejligt blødt, og det har et flot hold i den færdige strik, med en rigtig fin maskedefinition.
Den sporbare uld stammer ligeledes fra får på farme i Patagonien, hvor dyrevelfærden har høj fokus, og som alt garn fra Knitting for Olive, er Heavy Merino naturligvis cruelty free, uden skadelige stoffer og er Oeko-Tex Standard 100 certificeret.

Merino kan både strikkes alene og sammen med andre garnkvaliteter, eksempelvis med Soft Silk Mohair som følgetråd.
 

Knitting for Olive - SOFT SILK MOHAIR

Soft Silk Mohair fra Knitting for Olive er en drøm af blød mohair og skinnende silke. Det smukke kvalitetsgarn er spundet i en blød og luksuriøs blanding af 70% mohair og 30% silke, Mohairen stammer fra Sydafrika, og er mulesingfree. 

Soft Silk Mohair fra KFO fnugger næsten ikke, og den kan både strikkes alene i 1 eller 2 tråde, og strikeks sammen med andre kvaliteter, eksempelvis garne Merino eller Heavy Merino. Ligesom alt andet Knitting for Olive garn er Soft Silk Mohair Oeko-Tex Standard 100 certificeret og uden skadelige stoffer.

Alt garn fra Knitting for Olive garn er uden skadelige stoffer og er Oeko-Tex Standard 100 certificeret, hvilket også er tilfældet for garnet Soft silk Mohair, og silken høstes cruelty free.