Ren Uld

Her finder du bæredygtigt og økologisk uldgarn, der er spundet af én uldtype.

 

 

preload spinner

 

Knitter's Delight har her samlet økologisk uldgarn og uldgarn med bæredygtigt fokus, der er spundet af én type uld.

 

ULDGARN OG DETS FANTASTISKE EGENSKABER

Uld har den fantastiske egenskab, at det ikke kun er varmende, men faktisk er temperaturregulerende; det vil sige, at mens det varmer os i kulden, så transporterer det varme og fugt væk fra kroppen, når det er varmt i vejret.

Så en tynd uldstrik om sommeren, ikke mindst på de kølige sommeraftener, er en fantastisk ting.

 

ØKOLOGISK ULDGARN OG ULDGARN MED BÆREDYGTIGT FOKUS

Producenterne skaber det lækre uldgarn under hensyn til både miljøet, dyrene og de mennesker som arbejder med ulden og garnet, herunder i spindeprocessen og farveprocessen.

En stor del af garnet er certificeret, hvilket vil sige at processerne er undersøgt og tjekket af en uvildig part, som således sikrer at produktionen foregår som den skal. De leverandører, som ikke har mulighed for at købe sig ind i en certificering, gør sig i stedet stor umage med, at følge processerne hos deres leverandører.

Du kan læse under det enkelte garn og den enkelte leverandør, hvilke tiltag den pågældende virksomhed tager, for at sikre de bæredygtige elementer i garnet.

Flere af garnerne er GOTS-certifierede. GOTS-certificeringen er den strengeste certificering i tekstilindustrien, og med GOTS sikres det at alle led, lige fra staldpasseren til medarbejderne på spinderier mv., over dyrene på marken til miljøet, er sikret ordentlige forhold, samt at garn og farveprocesser er økologiske.

 

Ved at vælge det bæredygtige og økologiske GOTS certificerede kvalitetsgarn er du dermed med til at sikre, at miljøet skånes, og dyrene behandles på en god og ordentlig måde.

Når du vælger et økologisk uldgarn, vælger du som udgangspunkt også et garn uden kemikalier, og ud over den fordel som miljøet og dyrene drager af dette, er du også med til at skåne dig selv og den person som skal bære strikket i sidste ende. Garnet uden kemikalier er mere nænsomt mod huden, og du kan strikke med rigtig god samtvittighed.

 

GARNMÆRKER - ØKOLOGISK OG BÆREDYGTIGT ULDGARN

En stor del af uldgarnet i vores sortiment er fra Kaos Yarn, Onion og BC Garn, som prioriterer at skabe kvalitetsgarn i økologiske fibre og med bæredygtigt fokus - og dermed passer lige ind i Knitter's Delights univers af lækkert garn og strikketilbehør med samme fokus.

Uldgarnet er i virkelig god kvalitet, men kan sælges til priser som er overkommelige - selvom der er brugt mange kræfter på at lave gode bæredygtige produkter, behøver garnet ikke at være uforholdsmæssigt dyrt, og tit og ofte er prisen den samme, som den vil være på tilsvarende kvalitetsgarn der er produceret traditionelt.

Så det bliver heldigvis nemmere og nemmere at nyde sin strikketid med rigtig god samvittighed - hos Knitter's Delight kan du bare lade dig inspirere af de smukke strikkeopskrifter, det lækre garn og de fine strikkeredskaber, som alt sammen er udvalgt med bæredygtigthed for øje.