Ren Silke

Her finder du det bæredygtige og økologiske garn, der består af 100% silke.

 

 

preload spinner

 

Knitter's Delight har her samlet det bæredygtige og økologiske garn, der består af 100% silke.

 

Silkegarn er et eksklusivt og naturligt produkt, der samtidig er indbegrebet af skønhed, glans og blødhed. Det lækre materiale giver virkelig en eksta dimension til dit strik. Silke er et af de fineste materialer at strikke i, og det kan bruges til mange forskellige strikkeopskrifter.

Når du strikker med silke, bliver dit strikkeprojekt smukt og glansfuldt, og ikke mindst ekstra blødt og lækkert, også hvis du vælger at strikke det sammen med et lækkert uldgarn. Uanset om du vælger at strikke i et rent silkegarn, eller at sætte silke garnet sammen med en anden tråd, vil du opleve den store fornøjelse det er, at strikke i silkegarn.

 

Der er utroligt lækkert at strikke i silke garn, da det er blødt og køligt at have i hænderne, og samtidig giver et utroligt flot maskebillede. Derudover er silke er et meget åndbart materiale, der har virkelig gode temperaturregulerende egenskaber, så du får et lækkert stykke strik med et virkelig eksklusivt udtryk, når du strikker i silkegarn.

 

Garn der er spundet af silke har et smukt og tidløst udtryk, som virkelig spiller ind i en bæredygtig tilgang, når man køber garn til sit næste strikkeprojekt; de tidløse og klassiske udtryk fremkommer både ved valget af strikkeopskrift, og ved den smukke klassiske og glansfulde finish, som silkegarnet tilfører dit strikkeprojekt. Det er helt i tråd med tankegangen i slowfashion.

 

 

SILKEGARNETS EGENSKABER

Silkegarn er et meget alsidigt garn, fordi silken har så mange gode naturlige egenskaber. Nogle af de bedst kendte egenskaber for silke er:

 

  • Skønhed Silke har det fineste og smukke blanke skær, som er med til at give liv og personlighed til maskebilledet. Ved at strikke i silke, er du garanteret et stykke strik med et virkelig flot og eksklusivt udtryk, som den smukke glans er med til at give. Silke er samtidig rigtig god til at optage farve, hvilket giver mange muligheder for at lave silkegarn i smukke, klare farver.
  • Blødhed De naturlige silkefibre er bløde og glatte, og har derfor ikke den samme modstand i sig som mange uldfibre har. Garn der er spundet af silke, er derfor kendt for at være blødt og glat, og en ren fornøjelse at mærke mod huden, så hvis du er uldsart og leder efter et kradsefrit garn, er silkegarn et utroligt godt valg.
  • Tekstur Silke har en særlig lethed over sig, som giver det smukkeste fald i dit strik, når du strikker i rent silkegarn.
  • Styrke Silke er utroligt stærkt, og har en brudstyrke der næsten er på højde med nylon. Du får dermed et slidstærkt stykke strik, når du vælger at strikke i silke. Derudover bryder hverken husstøvmider eller møl sig om silkegarn, så du er sikker på at dit silkestrik holder i lange tider.
  • Temperatur Silkegarn har virkelig gode temperaturregulerende og isolerende egenskaber, idet garn der er spundet af silke både er godt til at holde på varmen, men samtidig også til at lede både varme og fugt væk fra huden, alt efter hvilke temperaturer man befinder sig i. Silke garn er derfor et virkelig godt valg til strik i både sommer og vinter-månederne.
  • Absorbering Silke garn er virkelig godt til at absorbere fugt, faktisk op til flere gange sin egen vægt uden at føles fugtig, hvilket gør silke utroligt behageligt at have på i både kolde og varme temperaturer.
  • Åndbarhed Silkegarn er spundet af mange tråde silkefiber, og det smukke og eksklusive materiale har en dejlig svalende effekt og en vikelig god åndbarhed. Huden kan ånde frit i et stykke strik af silkegarn, og resultatet er et utroligt behageligt strykke strikket tøj.

 

 

SILKEGARNETS OPRINDELSE

Silke blev oprindeligt udvundet i Kina, og selvom metoden blev holdt hemmelig i mange år, bliver silke i dag produceret over det meste af verden. Silketrådene udvindes af silkelarvens puppe gennem dampning, og spindes derefter sammen til silkegarn.

Der findes forskellige tilgange til denne proces, og for at undgå silkegarn hvor silkeormen omkommer i processen, kan du med fordel vælge Cruelty Free Silk, hvilket betyder at silken først udvindes efter at silkelarven er udklækket som sommerfugl, og har forladt sin puppe.

Silkegarn er spundet af mange fine silketråde, og hver enkelt tråd er glasfuld, glat, stærk og uelastisk. Alle disse kvaliteter giver et enestående garn, med helt særlige egenskaber.

 

 

STRIK I SILKEGARN

Når du vælger at strikke i silkegarn, vil du få stor glæde at dit strik hele året rundt. Silke garn egner sig virkeligt godt til både høje og lave temperaturer, på grund af sin høje åndbarhed og de eminente temperaturreglerende evner, og er dermed et fantastisk garn til både let sommerstrik, såvel som til vinterstrik.

 

Kun fantasien sætter grænser for anvendelsen af silkegarn; hvis du f.eks. strikker silkegarnet sammen med en lækker uldtråd, kan du strikke den blødeste og lette bluse, sweater eller vest.

Silke garnet gør sig selvfølgelig også helt fantstisk strikket alene til eksempelvis en smuk t-shirt, solltop eller en kjole, hvor silkegarnets glans virkelig lader garnets farve komme til sin ret.

Derudover kan du strikke de smukkeste små tørklæder og store sjaler i ren silke. Silken luner dejligt, og er samtidig god til at transportere overskydende varme og fygt væk fra huden, så dit strikkede sjal eller tørklæde hele tiden er behageligt at have på.

 

Mange af de nyere strikkeopskrifter på bluser og t-shirts fra f.eks. My Favourite Things Knitwear og PetiteKnit kan med fordel strikkes i silkegarn, da silkegarnets smukke glans virkelig får designet til at træde frem.

 

Uanset hvilken strikkeopskrift du vælger at strikke i det smukke og lækre silkegarn, vil du opdage at det er en stor fornøjelse at strikke i silke. Silkegarn glider let som ingenting over pindene, og silkegarn egner sig både godt til et lækker glatstrik, og til at skabe smukke strikkede mønstre.

 

 

VEDLIGEHOLDELSEN AF SILKE GARN

Silke er slidstærke naturlige fibre, som samtidig kan være temmelig følsomme, så det er vigtigt at følge de angivne vaskeanvisninger. Da silkefibrene, som silkegarnet er spundet af, er langt finere end uldfibre, skal man være påpasselig med, hvordan man behandler sit silkestrik. Når man vasker silkegarn i maskinen, er det vigtigt at bruge det mest skånsomme vaskeprogram, og være utroligt forsigtig hvis man vælger at centrifugere.

 

Det er også vigtigt at bruge en mild og flydende sæbe, der er beregnet til at kunne opløses hurtigt, og dermed ikke risikerer at plette dit silkestrik. Silkegarnet har bedst af, at du lægger dit strik fladt til tørre, da de fine silkefibre ellers kan risikere at blive strukket, og at dit færdige strik dermed bliver større.

 

Det smukke silkegarn skal helst ikke opbevares i direkte sollys, da solens lys kan være med til at nedbryde de ultra tynde silkefibre.

 

 

VORES SORTIMENT AF SILKE GARN

Hos Knitter's Delight finder du silkegarn, som er i tråd med hele vores øvrige sortiment af lækkert kvalitetsgarn med bæredygtigt fokus.

For eksempel finder du den vidunderlige Bourette Silke “Pure Silk” fra Knitting for Olive, som er udvundet efter Cruelty Free metoder, hvilket betyder at silkelarverne ikke er blevet slået ihjel under processen. Silken udvindes først, når larverne er udklækket, og pupperne er blevet forladt, og herefter spindes det lækre og billige silkegarn, som er en stor fornøjelse at strikke i.