Kremke Soul Wool Garn, Reborn Wool Recycled

KREMKE SOUL WOOL Reborn Wool Recycled består af 65% genanvendt uld kombineret med 35% andre fibre, der hovedsageligt stammer fra upcyclede materialer, såsom PET-flasker.

Garnet er behageligt blødt, og på ingen måde kunstigt i teksturen. Garnets tykkelse gør det meget nemt at strikke med, og det holder formen flot; det er derfor også virkelig velegnet til kraftigere beklædning, som skal kunne holde formen.

Farverne er fine og klare, og flere af dem har lidt tweed-effekt, der giver et ekstra spil i det færdige strikkeprojekt.

 

preload spinner

Ved upcycling af materialer er det vigtigt, at materialerne ikke transporteres jorden rundt før de genanvendes; For at sikre det bæredygtige element, opkøber Kremke Soul Wool derfor garnet fra et familieejet spinderi i Indien, hvor materialerne til garnet findes i området, både ulden og fibrene der upcycles, og den plastik der indsamles.

 

Det brugte tøj sorteres efter type, alt efter hvilke materialer det består af, så det kan genanvendes bedst muligt til det upcyclede garn. De stykker tøj, hvor størstedelen af materialet er uld, kan bruges til det genanvendte garn. Det vil sige stof der er 100% uld, 60/40 % uld og polyester, 70/30 % uld og akryl, 80/20 % uld og PA, og alle mulige andre sammensætninger, hvor uld er den dominerende fiber.

Herefter sorteres tekstilerne efter farver, og ulden skilles ad og tilsættes den genanvendte plastik, hvorefter garnet kan spindes.

 

På denne måde opnåes det lækre genanvendte garn af upcyclede materialer, der får nyt liv og nyt formål på dine strikkepinde.